Åbent hus i Øllebølleby

Øllebølleby 12 - beskåret.jpg

Emneugen hvor Toftehøjskolen blev forvandlet til Øllebølleby.

Toftehøjskolen var hele uge 20 forvandlet til Øllebølleby. 424 børn skabte 13 arbejdspladser henover hele ugen. I Øllebølleby var der varierede arbejdsformer, og man eksperimenterede med al slags læring.

Der var "Kaffebar med poetryslam", "Chili Kong Karen" og alverdens ting at byde på. Byens journalister på avisen havde travlt med at dokumentere med billeder og tekst vedrørende alt det, der foregik i Kronebanken, i bageriet, på forfatterværkstedet og på teateret med eget orkester, hvor performance var på programmet.

Torsdag aften blev der holdt åbent-hus-arrangement i Øllebølleby. Øllebølleby er et værested, - et dejligt lærested.

Vi havde sågar et tivoli med gøgl, balloner og boder. Folk, der kan samarbejde, og mennesker, der kan underholde folk på den glade måde. Det sammenhold og den opbakning til arbejdet i byen, var den rigtige. "Øllebølleby er meget attraktiv for skolesøgende borgere", udtalte borgmesteren, Bettina Brandt, alias pædagogisk daglig leder på skolen: "Nogen må gøre noget, og det gør I så sandelig".

- I hjælper altid hinanden, og derved vokser man jo selv. I arrangerer møder, planlægger ting og udfører mange vigtige jobs her i byen - derudover danser I folkedans, laver Toftehøj-portrætter, spiller teater, skaber kostumer og kulisser, holder fællesspisning og meget mere. Det er med største fornøjelse, at jeg fremhæver mine bysbørn som de prægtigste ambassadører for byens skole. Her er en rivende udvikling og fremgang - på alle punkter - kort sagt en høj læringskurve for alle store som små - takket være vores dygtige medarbejdere og ikke mindst forældrene, som bakker op og møder talstærkt op.